جزئیات پروژه

مشکل سیستم آبیاری اعم از نوع پاشش نازلهای آبیاری و رفع گرفتگی خروجی آب برج های عمودی کشت گلخانه ای

  • نوع انجامنوع انجام: در سایت
  • مدت زمان پروژه1 تا 3 ماه
  • سطح پروژهسطح متوسط

جزئیات پروژه

شرح کلی مسئله

با توجه به خشکسالی اخیر و نیز خشک شدن رودخانه زاینده رود ، کشاورزی مناطق حاشیه رودخانه دچار چالش کم آبی شده است که این امر باعث بیکاری و در نتیجه مهاجرت از روستا به شهر شده، برای جلوگیری از این اتفاق کشاورزی های نوین بایستی جایگزین کشاورزی های سنتی شود که میزان آب مصرفی بسیار کم و بازده بالاتری نسبت روش سنتی دارد ، برای این مهم طرحی به عنوان کشت ایرپونیک را احداث کردیم که با وجود اینکه پنج برابر  کشت خاکی عملکرد داشته و نیز از طرفی 80 تا 85 درصد در مصرف آب صرفه جویی میشود و لی با وجود تمامی این حسن های که این نوع کشت دارد به دلیل نوپا بودن این صنعت هنوز نیاز به اصلاح و بهینه سازی داشته و مشکلاتی را دارد یکی از مشکلات:مربوط  به سیستم آبپاشی برج های عمودی کشت است که دچار گرفتگی نشود و بتواند آب را بصورت پودری به تمام طبقات برساند.  

چرایی نیاز:

در حال حاضر آبیاری به وسیله دو آبپاش که در بالای برج ها تعبیه شده  انجام می شود که به دلیل نوع پاشش، آبرسانی به طبقه اول دچار اختلال است. همچنین با کوچترین گرفتگی در نازلها دیگر آبیاری بدرستی انجام نمیشود و گیاهان دچار تنش می شوند.  همچنین در قسمت مربوط به خروجی آب از برجها معمولا لوله ها در اثر وجود ریشه های جدا شده از گیاه یا سایر موارد دچار گرفتگی و اختلال خروج آب از برج می شوند.

پیشینه مسئله و مفاهیم علمی مرتبط با مسئله: 

 علت اصلی رجوع به این نوع سیستم های کاشت، نبود آب کافی برای کشاورزی و همچنین صرفه جویی جدی در مصرف انرژی با توجه به تراکم بالا می باشد.

برج های عمودی شامل طبقات مربوط به گلدانهای کشت است. هر برج این گلخانه 20 طبقه بوده و در هر طبقه 8 گلدان کشت موجود است که مجموعا در هر برج 160 سبد کشت می شوند. مجموعا 280 برج عمودی در گلخانه موجود است.  ارتفاع هر برج سه متر است.

لوله خروجی آب برج قطر حدود 2 سانتی متر دارد که دهانه آن جهت جلوگیری از ورود ضایعات گیاهی و گرفتگی توسط یک توری پوشانده شده است.

حوزه کاربرد مسئله

گلخانه های کشت عمودی و سیستم های دارای آبیاری گردشی

ویژگیها و خروجیهایی که روش یا فناوری مورد درخواست می باید داشته باشد

راه حل یا فناوری که پیشنهاد می شود باید در آن صرفه اقتصادی در نظر گرفته شود.

سیستم آبیاری ضدزنگ و پوسیدگی و ترجیجا پلاستیکی باشد. سیستم پاششی بهتر است بتواند ذرات محلول را پودر کند.

پیش بینی مدت زمان لازم برای  پروژه (ماه)   : 2 ماه 

تاریخ احتمالی شروع پروژه:  01/12/1403

موارد مورد نظر برای ارائه در پروپوزال ها

هزینه و نیروی انسانی مورد نیاز برای اجرا، همچنین فرایند پیاده سازی تشریح شود. در صورت تجربه اجرا، رزومه و گلخانه های اجرا شده ذکر شود. جنس نازلها و میزان آب خروجی و نیز سایز ذرات پودر شده مشخص گردد.

دسته بندی های صنعت

نوع پژوهشگر مورد نیاز این پروژه است