دستگاه خشک کن میوه و سبزیجات
جزئیات پروژه
شرح مسئله ‘;
فرآیند خشکسازی یکی از اصلیترین و مؤثرترین روشهای افزایش ماندگاری، حفظ کیفیت و ایجاد ارزش افزوده در محصولات کشاورزی محسوب میشود .
با وجود پیشرفتهای قابل توجه در حوزه تولید محصولات کشاورزی، بخش فرآوری همچنان با کمبود تجهیزات مدرن و فناوریهای چندمنظوره مواجه است .
محصولاتی نظیر شویـد،گشنیز ،جعفری ، زردآلو، خیار و گوجهفرنگی که مورد نظر واحد تولیدی متقاضی این دستگاه هست هرکدام دارای ساختار بافتی و حساسیت حرارتی متفاوتی هستند و برای حفظ رنگ، عطر و ترکیبات مؤثره خود نیازمند شرایط دقیق خشکسازی میباشند .
در نبود دستگاههای صنعتی پیشرفته، بخش قابل توجهی از پتانسیل ایجاد ارزش افزوده از طریق فرآوری این محصولات استفاده نمیشود .
ازاینرو، توسعهی فناوری خشکسازی هوشمند و چندمنظوره بهعنوان یکی از نیازهای اساسی صنایع تبدیلی کشاورزی مطرح است .
این فناوری میتواند با کنترل دقیق دما، جریان هوا و رطوبت، امکان فرآوری
چرایی نیاز:
فرآیند خشکسازی محصولات کشاورزی در کشور هنوز در بسیاری از مناطق بهصورت سنتی و غیراستاندارد انجام میشود .
در این روشها، خشککردن محصولات معمولاً با نور خورشید یا سیستمهای غیرکنترلشده صورت میگیرد که موجب کاهش کیفیت محصول، تغییر رنگ، از بین رفتن عطر و طعم طبیعی و افت مواد مؤثره گیاهی و غذایی میشود .
روشهای سنتی همچنین زمانبر بوده و به شرایط جوی وابستهاند؛ بنابراین امکان کنترل یکنواخت دما، رطوبت و جریان هوا در آنها وجود ندارد .
این مسئله باعث میشود محصول نهایی از نظر کیفیت، ماندگاری و ظاهر، غیر یکنواخت و فاقد ثبات لازم برای ورود به بازارهای صنعتی و صادراتی باشد
پیشینه مسئله و مفاهیم علمی مرتبط با مسئله:
در سالهای اخیر برخی از واحدهای فرآوری از خشککنهای ساده یا تکمحصولی استفاده کردهاند، اما این دستگاهها عموماً فاقد سیستم کنترل هوشمند و قابلیت تنظیم برای محصولات مختلف هستند و عملکرد یکنواختی ندارند .
از سوی دیگر، نیاز به افزایش بهرهوری و تولید محصولات با کیفیت صادراتی باعث شده طراحی و ساخت دستگاههای چندمنظوره و دقیق با فناوریهای نوین کنترل حرارت و رطوبت بهعنوان یک ضرورت فناورانه مطرح شود.
بنابراین توسعه دستگاه خشککن صنعتی چندمنظوره، گامی در جهت نوسازی فناوریهای سنتی و حرکت بهسوی فرآوری استاندارد است.
حوزه تخصصی مسئله :
مهندسی مکانیک (طراحی و تحلیل مکانیزمها)
مهندسی برق و الکترونیک
ماشین سازی و طراحی صنعتی
حوزه کاربرد مسئله:
در تمامی مجموعه های تولیدی میوه و سبزیجات خشک شده
ویژگیها و خروجیهایی که روش یا فناوری مورد درخواست می باید داشته باشد
مدل مورد نظر متقاضی دستگاه خشک کن کابینتی 6 سینی با ابعاد 2*2 می باشد که بتواند محصولات شوید ، گشنیز ، جعفری ، زردآلو ، گوجه فرنگی و خیار را خشک کند و ظرفیت این را داشته باشد که در هر سری بتواند 600 کیلو شوید را خشک کند .
همچنین به کارگیری کنترلرهای هوشمند دما و رطوبت که موجب می شود فرآیند خشک سازی در بازه بهینه انجام شده و محصول نهایی ضمن از دست دادن رطوبت اضافی ، ویژگی های ظاهری ، رنگ و ترکیبات معطر طبیعی خود را حفظ کند .
از بعد اقتصادی و مالی رفع مسئله / فناوری مورد درخواست تا چه میزان هزینه ای مقرون به صرفه تلقی خواهد شد؟
با توجه به نوع پیشنهاد قابل مذاکره است .
موارد مورد نظر برای ارائه در پروپوزال ها
طراحی مفهومی دستگاه.
انتخاب و توضیح مکانیزم .
آنالیز اقتصادی و برآورد هزینه تولید |