جزئیات پروژه

پیاده سازی سیستم اطفاء حریق در بیمارستان ها به وسیله تکنولوژی نانو و پلیمرها

  • نوع انجامنوع انجام: از راه دور
  • مدت زمان پروژه1 تا 3 ماه
  • سطح پروژهسطح متوسط
  • مهلت پروژه1404/05/01

جزئیات پروژه

2شرح مسئله
توضیح: شرح مختصری از مسئله مورد نیاز خود طبق سرفصل های زیر ارائه دهید.

–          شرح کلی مسئله: ) در این قسمت مسئله و نیاز خود را تشریح نمائید(

پیاده سازی سیستم اطفاء حریق در بیمارستان ها به وسیله تکنولوژی نانو و پلیمرها

 

 

–          چرایی نیاز: )در این قسمت میبایست عللی که منجر به بروز این مسئله و نیز احساس نیاز متقاضی برای دریافت این فناوری خاص شده است بیان شود (

1-نقص در سیستم برق بیمارستان 2-مصرف سیگار و دخانیات 3-اصطحکاک در دستگاه‌ها 4-گرم شدن بیش از حد دستگاه 5-سطوح داغ، دیگ‌های بخار، کوره هواکش، لامپ 6-   اجاق‌های آزمایشگاهی 7-آتش سوزی خود به خود 8-تمامی موادي که به نحوي قابلیت تجزیه و اکسیداسیون اگزوترمیک را

داشته باشند به عنوان ماده ي سوختنی قلمداد می شوند. 9- به کارگیری پلیمر های مشتعل کننده در مصالح 10 -آتش‌ سوزی ناشی از ذخیره مایعات قابل اشتعال 11-آتش‌ سوزی ناشی از نگهداری نامناسب مواد قابل اشتعال 12-آتش‌ سوزی ناشی از نگهداری مواد خطرناک در آزمایشگاه 13-نگهداری ضعیف تجهیزات و سیستم های اعلام حریق در بیمارستان ‌ها 14-آتش‌سوزی ناشی از ذخیره سازی گاز مایع (LPG)

15-آتش‌سوزی ناشی از چیدمان و هماهنگی نامناسب در خروجی‌ های اضطراری و اتاق‌ های خدمات.

16-آتش ‌سوزی ناشی از اعمال بد شرایط ایمنی در آزمایشگاه ‌ها.

 

–          پیشینه مسئله و مفاهیم علمی مرتبط با مسئله: ) در این قسمت در رابطه با مفاهیم و تئوری هایی که حول این نیاز وجود دارد، توضیحاتی داده شود.(

مقالات علمی کمی در این زمینه نوشته شده. تئوری هایی در این زمینه وجود دارد از جمله( نظریه انتشار حرارت و آتش، نظریه اطفاء حریق، تئوری انفجار و پخش آتش،تئوری ایمنی ساختمان، تئوری رفتار انسان در شرایط حریق.

امروزه از پوشش پلیمری ضد حریق  نیز استفاده می شود و در این زمینه کاربرد دارد.

به تدریج و با پیشرفت علم، سیستم‌ های اعلام حریق نیز پیشرفته تر شد و امروزه این سیستم‌ متشکل از اجزایی چون انواع دتکتورها مثل دتکتور شعله، دتکتور دودی، دتکتور گاز، دتکتور حرارتی، دتکتور بیم و دتکتور ترکیبی است که می‌تواند در لحظات اولیه حریق را شناسایی کرده، وقوع حریق را به یک مرکز کنترل ارسال نموده و همچنین بلافاصله، توسط آژیر اعلام حریق به ساکنین اعلام کند و یا به مراکز آتش نشانی گزارش دهد. البته بعضی سیستم‌ها دارای امکان اطفای حریق اتوماتیک هستند.

 

 

3حوزه تخصصی مسئله ) تخصص هایی که درگیر می شوند(
  مهندسی حریق ، متخصص ایمنی و بهداشت شغلی ، متخصص پزشکی اورژانش ، متخصص شناسایی مواد خطرناک، آموزش و آگهی های عمومی ، متخصص در زمینه پلیمر و متخصص در زمینه مصالح ساختمانی ضد حریق ، متخصص در زمینه ترکیبات شیمیایی و مواردی که در علم پزشکی مستعد حریق هستند و…

 

 

 

 

4حوزه کاربرد مسئله :
در صنایع مختلف از جمله( صنایع نفت و گاز،شیمیایی ، الکترونیک،خودروسازی و ساختمان سازی ) کاربرد دارد.

ساختمان ها ( در ساختمان های مسکونی و تجاری ، اداری و صنعتی ) سیستم های اطفاء حریق نصب و نگهداری می شوند.

در این مورد برای بیمارستانها و مراکز سلامت مورد نظر است

 

 

5ویژگیها و خروجیهایی که روش یا فناوری مورد درخواست می باید داشته باشد ) به طور جزئی تشریح شود
1-سرعت و کارایی :فناوری اطفاء حریق باید بسیار سریع و کارآمد باشد. 2-اعتماد پذیری : فناوری اطفاء حریق باید قابل اعتماد و پایدار باشد تا در شرایط اضطراری به درستی عمل کند. 3-اطفاء حریق گسترده: از جمله حریق های الکتریکی ،گازی ،مایع، جامد و … 4- ایمنی :ایمن برای استفاده در محیط های مختلف و توسط افراد مختلف باشد. 5 – پایداری :قابلیت استفاده در طولانی مدت و پایداری بالا داشته باشد. 6 – سازگاری با محیط زیست : باید خسارات زیست محیطی را کاهش دهد. 7- هزینه های مقرون به صرفه : فناوری اطفاء حریق باید هزینه های مناسب و قابل قبول داشته باشد تا به عنوان یک راهکار اقتصادی در نظر گرفته شود.8 –  در صورت استفاده از سیگنال‌ های صوتی تراز فشار صوتی نباید از 65 دسیبل بیشتر شود. 9-از علائم دیواری به همراه پیام صوتی مناسب استفاده شود تا باعث اضطراب و ترس نشود.10 -در محیط ‌هایی که افراد ناشنوا وجود دارند باید علائم دیداری مناسب تعبیه شود. 11- به کارگیری دتکتور هایی که دارای حسگرهای حساس هستند. 12-نشانگر بصری: این پنل مجهز به وسیله‌ ای برای تست اتصالات سیستم برای اطمینان از ایمنی و اعتبار آنها می‌ باشد و برخی از این پنل‌ ها مجهز به وسیله‌ ای برای روشن شدن هشدار کاذب ناشی از نقص در اتصالات سیستم می باشند. 13-تجهیزات هشدار صوتی 14-راهی برای فراخوانی آتش‌ نشانان متخصص 15-وسایل تست و نگهداری سیستم هشدار

 

6از بعد اقتصادی و مالی رفع مسئله / فناوری مورد درخواست تا چه میزان هزینه ای مقرون به صرفه تلقی خواهد شد؟ 
  کاهش خسارات مالی شامل ( ساختمان ،تجهیزات، مواد و محصولات، و در بعضی موارد کاهش خسارات وارد شده به سلامت انسان ها) نیز می شود.

کاهش هزینه های بیمه:استفاده از فناوری اطفاء حریق میتواند به کاهش هزینه های بیمه کمک کند. بسیاری از بیمه گذاران ممکن است تخفیف های خاص برای ساختمان ها و تجهیزاتی که با فناوری اطفاء حریق مناسب تجهیز شده اند ارائه دهند.

افزایش بهره وری : این فناوری می تواند به بهبود بهره وری و عملکرد ساختمان و تجهیزات منجر شود. این مسئله  می تواند در کاهش هزینه های نگهداری و تعمیرات و در کاهش زمان تعطیلی تجهیزات به دلیل حوادث حریق تاثیرگذار باشد.

رضایت مشتری : در جلب و حفظ مشتریان و کسب و کار برای سازمان ها و شرکت ها نیز تاثیرگذار است.

مهارت های لازم

دسته بندی های صنعت

زبانهای مورد نیاز

نوع پژوهشگر مورد نیاز این پروژه است

مهلت تکمیل پروژه

1404/05/01