فرمولاسیون مواد پوشش دهی بذر
جزئیات پروژه
توضیح: شرح مختصری از مسئله مورد نظر خود طبق سرفصل های زیر ارائه دهید.
شرح کلی مسئله( در این قسمت مسئله و نیاز خود را تشریح نمائید)
در راستای پلت کردن و کت کردن بذر نیازمند مواد اصلی برای پلت هستیم. این مواد غالباً انواع پلیمرها، انواع رس ها، مواد غذائی، مواد رشد دهنده گیاه، انواع چسب ها وغیره هستند که برخی از خارج و برخی از داخل تامین می شود. مواد جدید با قابلیت های تاثیر در بذر مورد نیاز است. زیرا مواد برای بزرگ شدن و افزایش حجم و یا برای مقاصد مختلف استفاده می شود و حتی موادی برای تاخیر در جوانه زنی و دوباره برگشت به جوانه زنی و غبار آهن برای بحث سس گیر یونجه و یا موادی مانند پلی اتیلن گلایکول و مانیتول برای پرایمینگ حتی موادی برای به تاخیر انداختن جوانه زنی مورد نیاز است تا بتواند جوانه زنی را تا آماده سازی شرایط جوانه زنی در بذر به تاخیر اندازد و قابلیت اینکه بذر بتواند دوباره جوانه بزند داشته باشد.
چرایی نیاز: )در این قسمت میبایست عللی که منجر به بروز این مسئله و نیز احساس نیاز متقاضی برای دریافت این فناوری خاص شده است بیان شود (
- گران بودن مواد که از خارج می آید و ارزبری
- عدم پاسخ مناسب برخی از مواد برای مقاصدی مانند جوانه زنی، سرعت و میزان جوانه زنی و استقرار گیاه.
پیشینه مسئله و مفاهیم علمی مرتبط با مسئله: ) در این قسمت در رابطه با مفاهیم و تئوری هایی که حول این نیاز وجود دارد، توضیحاتی داده شود.(
تاکنون موادی مانند رس ها، سنک آهک، کربنات کلسیم، ورمیکولیت و موادی مانند گلایسین، صمغ عربی و غیره بکار برده می شود. در برخی موارد کاربرد دیگر پوشش های نازک پلاستیکی نفوذپذیر به آب به تاخیر انداختن جوانه زنی لاین های پدری و مادری ناهمسازی است که در تولید بذر هیبرید کاربرد دارند. به نحوی که این لاین های ماده همساز همزمان گل می دهند.
از استات پلی وینیل و ترکیبات پلی الکترولیت نامحلول برای پیوند دادن حشره کش ها به بذر
از اکسیدهای پلی ایتیلن برای جلوگیری از خارج شدن بذرهای کم عمق کشت شده در بستر کشت
از مخلوط الکل پلی وینیل و استات پلی وینیل برای پیوند دادن ورمیکولیک ها و از پلی الکترولیت ها و دکستران برای گرداوری ذرات خاک به روی بذر و نتیجه بهبود تهویه بذر به خاک استفاده می شود. اسید سالیسیک ، اسید هیومیک، اسید فولیک هم کاربرد فراوانی در غنی سازی بذر دارد.
حوزه کاربرد مسئله :
در بذور مختلف صیفی جات مانند گوجه، خیار، کلم، هویج، پیاز و غیره و در حوزه بذور گل مانند اطلسی، میمون، قرنفل، ناز و غیره و یا در حوزه بذور گیاهان داروئی مانند آویشن ها، بادرنجبویه، خاکشیر، گل مغربی، گل راعی و غیره ویا در حوزه منابع طبیعی برای تاخیر در جوانه زنی لگوم ها مانند یونجه و ماشک.
5- ویژگیها و خروجیهایی که روش یا فناوری مورد درخواست می باید داشته باشد ( به طور جزئی تشریح شود) | ||
1- ارائه انواع چسب برای پلت ها زیرا زیادی چسب موجب عدم خروج ریشه چه و جوانه زنی و کم بودن آن منجر به شکسته شدن پلت ها در حمل و نقل می شود.
2- انواع مواد موثر در جوانه زنی . 3- انواع مواد موثر در استارت و سرعت جوانه زنی .)در شوری وخشکی( 4- انواع مواد موثر در قویتر شدن و غنی سازی بذر مانند مواد ماکرو و میکرو. 5- انواع مواد موثر در پوشش بذر مانند اسید سالسیلیک .3GA 6- انواع مواد موثر در جذب و نگهداری آب مانند اسکوازورب. 7- انواع مواد برای به تاخیر انداختن جوانه زنی. 8- این مواد نباید روی بذر و یا ریشه چه و ساقه چه اثرات مخرب داشته باشند. 9- این مواد نباید موجب مسمومیت شوند.
|
|