طراحی و ساخت دستگاه ها برای پوشش دار کردن بذر
جزئیات پروژه
توضیح: شرح مختصری از مسئله مورد نظر خود طبق سرفصل های زیر ارائه دهید.
شرح کلی مسئله) در این قسمت مسئله و نیاز خود را تشریح نمائید( این دستگاه ها برای پوشش دار کردن بذر مورد استفاده واقع می شود .Seed pelleting در حقیقت روکش دار کردن بذر است که گاهی از 4 تا 40 برابر حجم بذر بزرگتر شده و می تواند مشکلات زیادی را حل نماید. دستگاه های پلت کننده باید اولاً بسیار دقیق باشند چون بذور هیبرید بصورت دانه ای بفروش می رسند و هر بذر گاهی از 20 تا 30 هزار تومان قیمت داده یعنی 1000 عدد بذر گاهی 20 میلیون تومان ارزش دارد . لذا باید اولاً هدررفت نداشته باشد و دقیق باشد، اگر بتوانید در طی یک مرحله این کار را انجام دهد ایده آل است. یعنی در حال حاضر چند بار روکش می دهیم بعد خشک می کنیم بعد بذور را غربال کرده و دوباره پلت می کنیم . زمان زیادی می برد و هدر رفت بذر داده که در بذور OP قابل اغماض است ولی در هیبرید نیست. دوم اینکه در طی فرایند پلت بذرها نباید آسیب ببینند و پلت ها یکنواخت بوده و حتی الامکان بذر پوشش داده شود و چند بذر در یک جهت قرار نگیرند.
|
||||
چرایی نیاز: (در این قسمت میبایست عللی که منجر به بروز این مسئله و نیز احساس نیاز متقاضی برای دریافت این فناوری خاص شده است بیان شود ) دستگاه های خارجی گران قیمت بوده و گاهی تا 5 هزار دلار می باشند در دستگاه های کوچک و فروشگاهای بزرگ آن تا 20 هزار دلار می باشد ولی در تولید داخل بنظر می رسد با یک دوم تا یک سوم این قیمت بتوانند عرضه نمایند. دوم دقت لازم در برخی مواد وجود ندارد. سوم اینکه ساپورت دستگاه ها و خدمات پس از فروش دستگاه خارجی غیر ممکن یا سخت است تخصص های که درگیر می شوند .
پیشینه مسئله و مفاهیم علمی مرتبط با مسئله: ( در این قسمت در رابطه با مفاهیم و تئوری هایی که حول این نیاز وجود دارد، توضیحاتی داده شود.) در دنیا دستگاه های مخصوص پلت ویا کت کردن بذر وجود دارد و کشورهای هلند، آمریکا، دانمارک و غیره آن را ساخته اند. امّّا در ایران دستگاه های کوچکی در حد میکرو و ماکرو ساخته شده است و برای هر مرتبه بین 70 تا 300 گرم بذر می توان در آن وارد و پلت نمود. منتهی اولاً چند مرحله بوده و تا یک مراحل خشک شدن بایستی پس از خارج شدن بذر دستی انجام شود و یا هر بار بایستی توسط الک و بصورت دستی بذور پلت شده و یا بذور با سایز بزرگ یا کوچک جدا شوند. دستگاه ها بایستی مد نظر باشد که همه این کارهارا با هم انجام داده و دیگر نیازی به تعداد دفعات پلت نباشد یعنی برای بزرگ کردن حجم 30 تا 40 برابر بذر بصورت یکدفعه اینکار انجام شود. – حوزه کاربرد مسئله : در حال حاضر دستگاه های پلت مواد خوراکی دام وجود دارد با دقت پائین ولی در حوزه ما شرکت های تولید کننده و فرآوری کننده بذر نیاز هست
|