جلوگیری از بیماری و آلودگی و انتشار آن به دلیل گردش آب در سیستم کشت عمودی
جزئیات پروژه
شرح کلی مسئله
به دلیل یکسان بودن مخزن در کشت عمودی مازاد آب تمامی برجها بعد از آبیاری به مخزن برمی گردد. این موضوع باعث تشدید آلودگی ها و نیز پخش شدن بیمار یها بین تمامی گیاهان می شود زیرا در کشت عمودی سیستم کاربرد محلول غذایی چرخشی است و بعد از هر دوره آبدهی تمامی محلول غذایی به منبع اصلی برگشت یافته و مجددا به تمام برج ها پمپاژ می شود بنابراین به آلودگی ها به شدت حساس می باشد.
چرایی نیاز:
نوعی قارچ شناسایی نشده معمولا طوقه و ریشه گیاهان را درگیر و قهوه ای می کند.
پیشینه مسئله و مفاهیم علمی مرتبط با مسئله:
منبع غذایی گلخانه با ظرفیت 40 هزار بوته گیاه شامل دو تانک 5 هزار لیتری است که هرکدام نیمی از گلخانه را آبیاری می کنند. محلول غذایی ابتدا در حجم 5 تا 10 لیتر حل شده سپس به منبع هزار لیتری منتقل و همزده می شود و در آخر به منبع 5 هزارلیتری اضافه می گردد. در حال حاضر uv جهت ضدعفونی در خروجی آب تعبیه شده است چون آب برگشتی آهسته تر حرکت می کند و فرصت دارد تا کم کم تمام آب در معرض اشعه قرار بگیرد اما همچنان مشکل آلودگی قارچی وجود دارد. و تجربه نشان داده این نوع گندزدایی میکروب های مفید را نیز از بین می برد. از ازن تاکنون استفاده نشده است اما یکی از روشهای ضدعفونی است.
حوزه تخصصی مسئله
مهندسی کشاورزی گرایش زراعت، تغذیه
گیاهپزشکی – بیماری شناسی
مهندسی آب و پساب
حوزه کاربرد مسئله
کشت عمودی
کشت هیدروپونیک
ویژگیها و خروجیهایی که روش یا فناوری مورد درخواست می باید داشته باشد
از قارچ کش در محلول غذایی نباید استفاده شود. ترجیجا از روشهای فیزیکی مانند فیلتر استفاده شود.
از بعد اقتصادی و مالی رفع مسئله / فناوری مورد درخواست تا چه میزان هزینه ای مقرون به صرفه تلقی خواهد شد؟
20 تا 30 میلیون تومان به ازای هر 5 هزار لیتر محلول غذایی
تاریخ احتمالی شروع پروژه: 01/12/1403
پیش بینی مدت زمان لازم برای پروژه (ماه) : 2 ماه