جزئیات پروژه

طراحی و ساخت دستگاه استخراج بذر

  • نوع انجامنوع انجام: از راه دور
  • مدت زمان پروژه1 تا 3 ماه
  • سطح پروژهسطح متوسط
  • مهلت پروژهمنقضی شده

جزئیات پروژه

توضیح: شرح مختصری از مسئله مورد نظر خود طبق سرفصل های زیر ارائه دهید.

–          شرح کلی مسئله: (در این قسمت مسئله و نیاز خود را تشریح نمائید)

دستگاه مورد نیاز باید به گونه ای باشد که میوه ها به صورت کامل به داخل دستگاه وارد شوند و استخراج بذر صورت گیرد. استخراج بذر از درون میوه ی گونه های مختلف گیاهی به گونه ای که خروجی دستگاه شامل بذر و مواد داخل میوه ( سوپ میوه ) باشد. در این مورد پوست میوه جدا شده و از خروجی دیگری خارج می گردد.

در طی فرآیند استخراج نباید بذر آسیب ببیند و هیچگونه هدررفتی نباید وجود داشته باشد.

پیش بینی می گردد دستگاه ها برای گروه های زیر عملکرد های متفاوتی داشته باشند لیکن ایده آل است یک دستگاه برای تمامی گروه های زیر مناسب عمل کند و یا بخش های جداشونده ای داشته باشد تا بتوانیم برای هر گروه دستگاه را مناسب سازی کنیم.

گروه اول: خیار، کدو، هندوانه، ملونها.

گروه دوم: گوجه، بادمجان.  

گروه سوم: فلفل.

 

–          چرایی نیاز: (در این قسمت می‌بایست عللی که منجر به بروز این مسئله و نیز احساس نیاز متقاضی برای دریافت این فناوری خاص شده است بیان شود)

 

 در حال حاضر تمامی این فرآیند به صورت دستی انجام می شود. سرعت پایین در استخراج بذر به صورت دستی موجب اختلال در روند پروژه ها می شود. هزینه بالای نیروی انسانی، زمانبر بودن و قفل شدن فرآیندها از مشکلات مهم در سیستم دستی است.

 

 

 

–          پیشینه مسئله و مفاهیم علمی مرتبط با مسئله: (در این قسمت در رابطه با مفاهیم و تئوری هایی که حول این نیاز وجود دارد، توضیحاتی داده شود).

1.      عدم وجود تجهیزات مورد نیاز در بازار کشور

2.      در خصوص بذور کدویان مثل خیار و انواع ملون دستگاه های سنتی در استان اصفهان وجود دارد که بذر را از میوه جدا نموده و این کار در مزرعه و در زمان پس از برداشت صورت می پذیرد ولی معمولا 15 تا 20 درصد بذرها از بین می رود (این مسئله در مورد بذرهای هیبرید مسئله بسیار مهمی است).

3.      دستگاه های ربگیر و آب گوجهگیری برای این نیاز مناسب نیست به دلیل آسیب رساندن به بذر و مشکل بودن شستشوی خروجی های این دستگاه ها.

5ویژگیها و خروجیهایی که روش یا فناوری مورد درخواست می باید داشته باشد ( به طور جزئی تشریح شود)
1.      جداسازی بذر با کمترین درصد ضایعات ( شامل گوشت میوه در سوپ نهایی)

2.       جدا سازی بذر بدون وجود پوست میوه در سوپ نهایی ( پوست میوه از مشکلات جدی است )

3.      جداسازی بذر به گونه ای که هدررفت بذر در دور ریز دستگاه صفر باشد ( به علت قیمت بالای هر عدد بذر )

4.      بذر نهایی به گونه ای باشد که آسیب فیزیکی به بذر وارد نشود ( بذر آسیب دیده قابلیت فروش ندارد )

5.      دستگاه به گونه ای باشد که تمیز کردن دستگاه برای پارت های بعدی به صورت 100 درصد انجام شود (اختلاط ژنتیکی در یک عدد بذر باقی مانده از پارت قبل می تواند مشکلات بزرگی را ایجاد کند )

6.      ظرفیت کار دستگاه از 50 کیلوگرم تا 1 تن میوه در ساعت می تواند متغییر باشد. ( وابسته به نیاز شرکت های تولید کننده بذر )

 

 

6از بعد اقتصادی و مالی رفع مسئله / فناوری مورد درخواست تا چه میزان هزینه ای مقرون به صرفه تلقی خواهد شد؟ 
 

با توجه به نیاز شرکت های تولید کننده ی بذر هزینه ی در نظر گرفته شده قابل مذاکره بوده و پس از بررسی های اولیه و به دست آوردن دید کلی از دستگاهی که قرار است ساخته شود اعلام می گردد.

گروه اول: خیار، کدو، هندوانه، ملونها  ( 100 تا 500 میلیون تومان )

گروه دوم: گوجه، بادمجان  (  میلیون500 تا 1 میلیارد تومان )

گروه سوم: فلفلمیلیون500 تا 1 میلیارد تومان )

 

 

 

مهارت های لازم

دسته بندی های صنعت

زبانهای مورد نیاز

نوع پژوهشگر مورد نیاز این پروژه است

مهلت تکمیل پروژه

1403/04/07