طراحی و ساخت دستگاه استخراج بذر
جزئیات پروژه
توضیح: شرح مختصری از مسئله مورد نظر خود طبق سرفصل های زیر ارائه دهید.
– شرح کلی مسئله: (در این قسمت مسئله و نیاز خود را تشریح نمائید) دستگاه مورد نیاز باید به گونه ای باشد که میوه ها به صورت کامل به داخل دستگاه وارد شوند و استخراج بذر صورت گیرد. استخراج بذر از درون میوه ی گونه های مختلف گیاهی به گونه ای که خروجی دستگاه شامل بذر و مواد داخل میوه ( سوپ میوه ) باشد. در این مورد پوست میوه جدا شده و از خروجی دیگری خارج می گردد. در طی فرآیند استخراج نباید بذر آسیب ببیند و هیچگونه هدررفتی نباید وجود داشته باشد. پیش بینی می گردد دستگاه ها برای گروه های زیر عملکرد های متفاوتی داشته باشند لیکن ایده آل است یک دستگاه برای تمامی گروه های زیر مناسب عمل کند و یا بخش های جداشونده ای داشته باشد تا بتوانیم برای هر گروه دستگاه را مناسب سازی کنیم. گروه اول: خیار، کدو، هندوانه، ملونها. گروه دوم: گوجه، بادمجان. گروه سوم: فلفل.
– چرایی نیاز: (در این قسمت میبایست عللی که منجر به بروز این مسئله و نیز احساس نیاز متقاضی برای دریافت این فناوری خاص شده است بیان شود)
در حال حاضر تمامی این فرآیند به صورت دستی انجام می شود. سرعت پایین در استخراج بذر به صورت دستی موجب اختلال در روند پروژه ها می شود. هزینه بالای نیروی انسانی، زمانبر بودن و قفل شدن فرآیندها از مشکلات مهم در سیستم دستی است.
– پیشینه مسئله و مفاهیم علمی مرتبط با مسئله: (در این قسمت در رابطه با مفاهیم و تئوری هایی که حول این نیاز وجود دارد، توضیحاتی داده شود). 1. عدم وجود تجهیزات مورد نیاز در بازار کشور 2. در خصوص بذور کدویان مثل خیار و انواع ملون دستگاه های سنتی در استان اصفهان وجود دارد که بذر را از میوه جدا نموده و این کار در مزرعه و در زمان پس از برداشت صورت می پذیرد ولی معمولا 15 تا 20 درصد بذرها از بین می رود (این مسئله در مورد بذرهای هیبرید مسئله بسیار مهمی است). 3. دستگاه های ربگیر و آب گوجهگیری برای این نیاز مناسب نیست به دلیل آسیب رساندن به بذر و مشکل بودن شستشوی خروجی های این دستگاه ها.
|